LA SOCIETAT UNIÓ MUSICAL D'ALCOI II PREMI DEL CERTAMEN NACIONAL DE MÚSICA FESTERA “CIUDAD DE VILLENA”, EDICIÓ 2007


La Societat Unió Musical d’Alcoi ha estat guardonada amb el II Premi del II Certamen Nacional de Música Festera “Ciutat de Villena”, edició 2007, que es va celebrar dissabte 9 de juny. 122
La banda de música alcoiana va interpretar en la desfilada prèvia al certamen el pasdoble "El Tambor de Granaderos", de Ruperto Chapí. En l'escenari de la Plaza de Santiago va oferir la marxa cristiana “Santos, poetas i guerreros”, d'Enrique Igual, el pasdoble “Algo muy diferente”, de Manuel Carrascosa i la marxa mora “Abraham” de Rafael Mullor. La banda va actuar sota la direcció de Francesc Xavier Martínez.
El jurat va estar format pel compositor i músic villenense resident a Alacant, Antonio Ferriz, l'assessor musical de la Undef, Ildefonso de San Cristóbal, i el director de la Banda Sinfònica La Armónica de Buñol, Franck de Vuyst. El veredicte, que es va retardar més del previst, sembla ser per la dificultat i complexitat de la resolució, donat el gran nivell i qualitat de les bandes concursants, va concedir el I Premi a la Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost i el II a la Societat Unió Musical d’Alcoi. El III Premi va ser assignat a la Sociedad Unión Musical Artística de Novelda.
L'expectació, els dubtes i la tensió es van mantenir fins al mateix moment de la lectura de l'acta del jurat, atès que les brillants interpretacions realitzades per les tres bandes de música seleccionades no permetia pronosticar el veredicte final del jurat.
El President, el Director, membres de la Junta Directiva, músics i acompanyants que en un nombre significatiu van viatjar amb la Unió Musical d’Alcoi al concurs, han manifestat la seua gran satisfacció per l'actuació de la banda, molt elogiada després del concert pels assistents a l'esdeveniment.
La setmana pròxima es reprendran els assajos amb la intenció de preparar els propers concerts i al projecte de participació al mes de novembre en un altre certamen, en aquesta ocasió de música simfònica, el Certamen Nacional Ciutat de Múrcia.