Concert d'estiu per a percussió i banda.


Concert d’estiu per a percussió i banda de la societat Unió Musical d'Alcoi

undefined

Dissabte 21 de juliol a les 20 h. en la Plaça de Ferrándiz i Carbonell, La Unió Musical d’Alcoi tancarà el curs amb un especial concert “all’aperto”, on la percussió serà la protagonista d'excepció.

Sota la batuta del seu director titular, Iñaki Lecumberri, la banda començarà el concert amb The hounds of spring (obertura) d’Alfred Reed.

El moment culminant de l'audició ho suposarà l'estrena absoluta de Cosins, concert per a dos percussionistes i banda, compost per a l'ocasió per Alfonso Yépez Santamaría "Chipi", actuant com a solistes els joves i prestigiosos percussionistes Ignasi Domènech i Sergi Sempere, cosins i components de la Unió Musical des de la seua infantesa. Obra de gran espectacularitat i virtuosisme interpretatiu que consta de tres parts: Arrels, Anyorança i Orígens.

Per a concloure, la banda interpretarà Las playas de Río (Trocadero playa, Ipanema playa i Copacabana) de Kees Vlaak.

Una proposta musical de qualitat i divertida  per a una vesprada d'estiu a l'aire lliure. Prèviament a la interpretació de la Unió Musical, al mateix escenari, actuaran els músics participants al “Curs de percussió Ciutat d’Alcoi”, impartit els dies 19, 20 i 21 de juliol a la nostra ciutat per Sergi Sempere i Ignasi Doménech.

Sergi  Sempere Ramos. (Alcoi, 1990)

undefined

Solista de timbal i percussió de la Orchestre de Chambre de Geneva (Suïssa).

S'inicia en la música en la colla de dolçainers i tabaleters La Degollà d’Alcoi i posteriorment comença els seus estudis elementals de percussió a  la Societat Unió Musical d'Alcoi, a la que actualmente pertany.

Cursa el grau professional al conservatori José Melchor Gomis d'Ontinyent, aconseguint en aquesta etapa diversos guardons en concursos d'intèrprets de percussió : Riba-roja de Túria  (2006),Villena (2008) i Sant Joan (2009).

Continua estudis al Conservatori Superior de Música d'Aragó (Saragossa) i guanya la beca“Yamaha Music Fundation of the Europe”.  Amplia els seus coneixements musicals al  Royal Conservatoire of The Hague (Holanda), on obté el títol de Màster en especialització orquestral juntament amb la Residentie Orkest.

Ha format part de les joves orquestres nacionals de Catalunya, Espanya, Països Baixos i Alemanya. L'any 2015 ingressa com a academicista de percussió en l'Orquestra de l'Òpera de Zuric, col·laborant amb prestigioses orquestres i grups de càmera com la Mahler Chamber Orchestra (Alemanya), Orquesta National do Porto (Portugal), Netherlands Radio Philarmonic (Holanda), Orquestra de la Radio Televisió Espanyola, Philharmonia de Zuric (Suïssa),Orquestra Estatal de Stuttgart (Alemanya),entre d’altres, sota la batuta de directors de gran relleu com Cristoph Esenbach, Kristoph Urbansky, Lawrence Foster, Essa Pekka Salonen, Lutz Köhler, Fabio Luisi, Gustavo Gimeno, Vasily Petrenko, etc.

Actualment, i des de l’any 2017, és solista de timbal i percussió de la Orchestre de Chambre de Geneva (Suïssa).

Ignasi Doménech Ramos (Alcoi, 1989)

undefined

Percussionista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Palau de les Arts Reina Sofia

Comença els seus estudis de percussió a la Unió Musical d’Alcoi a la edat de 7 anys, on a dia de hui és membre junt a la colla de dolçainers i tabaleters La Degollà d’Alcoi. Al 2003 accedeix al Conservatori de música d’Alacant per cursar el grau professional i al 2009 es trasllada a Saragossa per fer el grau superior de percussió. Al mateix temps té l’oportunitat de participar en algunes orquestres juvenils de gran reconeixement internacional com Schleswig-Musik Festival Orchester (Alemanya) o NJO (Orquestra de jovens d’Holanda). Al 2011, guanya el premi Nacional de Caixa de Benetússer, “Baketes”.

Mes tard, al 2014, comença el Máster en interpretació al Conservatorium van Maastricht (Holanda), però el mateix any guanya la plaça d’academicista a la Bayerischen Rundfunks Orchester (Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera a Munich). Durant tres anys formarà part de l’orquestra com a percussionista, tocant amb directors com Mariss Jansons, Simon Rattle, Bernhard Haitink, Valery Gergiev, Daniel Harding, Andris Nelsons,etc. I fent gires internacionals per Àsia i Europa. Açò ho combina col·laborant amb moltes altres orquestres europees com Munich Philharmonic, Rotterdam Philharmonic, OSE (Orquestra Simfònica d’Euskadi) i Orquestra de València. Durant aquest període també exerceix de docent al Conservatorio Superior de Música de Aragón com a professor d’instruments de làmines i repertori orquestral.

Actualment treballa com a ajudant de solista de percussió i timbals a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Palau de les Arts Reina Sofía.