Concert Homenatge a La Creu Roja d'Alcoi


Tanquem la present temporada amb una especial commemoració.

Fa exactament un segle, la “Delegación de la Cruz Roja de Alcoy” acceptà la incorporació de la banda de música de la “Sociedad  Lírico Moderna”, creada a Alcoi l'any 1905.

Durant més d’una dècada, els músics de la banda, al marge de la seua comesa artística passen a convertir-se en voluntaris, portalliteres auxiliars i a participar en les actuacions humanitàries de la benemèrita institució, quan se'ls requereix. Visten l'uniforme de la Creu Roja i donen suport musical a tots els actes, festivals i esdeveniments que organitza la benèfica entitat.

Al gener de 1931, sota la batuta de José Mompó, la banda s’independitza de la Creu Roja, iniciant un nou projecte musical bandístic sota el nom de “Sociedad Artística Unión Musical de Alcoy”, que s'ha mantingut amb reconegut èxit fins l'actualitat.

Amb aquest motiu, i junt amb la Cruz Roja Alcoi i la Fundació Mutua Levante, hem programat un cicle d'actes, per tal de donar a conèixer i posar en valor el recorregut històric de la nostra Societat en l'entramat associatiu, cultural i social de la nostra ciutat.

Exposició Banda de Música de la creu Roja

Alcoi 1919 - 1931

La sala d'Exposicions  Fundación Mutua Levante donarà cabuda a una mostra de material documental de l'època. Fotografies, actes, partitures... 

La inauguració tindrà lloc el divendres 12 de juliol a les 20 hores.

Podrà ser visitada durant tot el mes dejuliol, en horari de dilluns a dissabte de 10 a 14 h. i de 18 a 21 h.

Conferències

Dimecres, 17 de juliol

Manuel Tomás en parlarà de les Escoles de Música valencianes: models educatius, innovació i els nous reptes per al segle XXI.

Dijus 25 de juliol

Ernest Llorens i Jorge García exposaran el recorregut històric de la Banda de la Creu Roja, així com del patrimoni musical de les bandes. 

Ambdues a la mateixa Sala Mutua Levante.

 

 

undefined

 

 

Concert Banda de Música de la Creu Roja

Emmarcat en la XXIV Campanya de Música als Pobles de la Diputació d'Alacant.

Tindrà lloc diumenge , 14 de juliol, a les 19.30 hores, en el Saló Rotonda del Círculo Industrial de Alcoy.

A continuació, vos presentem el programa que interpretarem, agraint-vos per endavant la vostra assistència i suport.

Descarregar Programa

undefined