Escola de Música

Matriculacions Curs 2017-2018:

 • Escola de Música (Pintor Cabrera 119): Dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 hores
 • Tel: 965 524 235 (De dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 hores).
 • escolamusica@uniomusical.com
undefined

 

ESCOLA DE MÚSICA: CURS 2018/19

L´Escola de Música de la Societat Unió Musical d´Alcoi està inscrita en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana des de l'any 2003.

Compta amb unes instal.lacions adequades per a ús exclusivament docent, que ocupen la planta baixa de l'edifici que ocupa la nostra societat en el carrer Pintor Cabrera n. 119 d'Alcoi, edifici Orosia Silvestre.
 

Director de l'escola: Alfonso Yépez Santamaría "Chipi".
Cap d'Estudis: Ángela Esteve Montilla

images

 

ESPECIALITATS:

 • Jardí Musical (3-5 anys)*
 • Iniciació musical (6-7 anys)*
 • Escola d'adults (grup específic per a la formació musical d'adults)
 • Percussió corporal
 • Música moderna
 • Llenguatge Musical:
    - Entonació
    - Rítmica
    - Dictat
    - Teoria de la música
 • Especialitats instrumentals:                                      
Flauta Trompa Violoncel
Oboè Trompeta Contrabaix
Saxofó Trombó Percussió
Clarinet Bombardí Piano
Fagot Tuba Cant
 • Conjunt Instrumental

*La intenció d'aquests cursos específics per a nens/as és la de proporcionar un primer acostament a la música, no tant des d'una perspectiva teòrica i de continguts, sinó des de la sensibilització musical i la creativitat personal, possibilitant un acostament gradual al fenomen musical en funció de les capacitats que són desenvolupades pels alumnes segons la seva edat i la seva formació acadèmica general (lectura, escriptura ...)

PROFESSORAT:

El present curs acadèmic, l´Escola de Música conta amb un total de 12 professors titulats impartint les corresponents especialitats.

ALTRES ACTIVITATS:

Per al present curs estan programades les següents activitats extraescolars:

* Concert de Nadal
* Audició General d´Alumnes al mes d´abril
* Setmana Cultural
* Assistència a alguns concerts
 

HISTÒRIA DE L'ESCOLA DE MÚSICA

La història de l'Escola de Música de la Societat Unió Musical d´Alcoi va unida, com ocorre amb la pràctica totalitat de societats musicals valencianes, a la història de la nostra entitat. El naixement en 1905 de la Lírica Moderna, germen de l'actual Unió Musical, va comportar la creació d'una Escola d´Educands que nodrira a la banda de música de nous components.

Aquesta escola, gestionada des del més absolut altruisme per membres de la corporació, aviat començaria a donar els seus fruits, reflectits en l'augment considerable de membres de la banda de música en totes les seues especialitats.

Amb el pas dels anys i l'esforç de tantes i tantes persones, es va mantenir, malgrat les adversitats que sempre semblen perseguir a qui menys les mereixen, la nostra Escola d´Educands o “l´Acadèmia”, com generalment se la coneixia.

Antonio Mompeán, José Mompó, José Almería o Pepe Sempere són un exemple de com, entre corxeres, mètodes d'Eslava, trombons de pistons i alguna que altra taula de joc, s'obria pas el futur de la Unió Musical d´Alcoi.

Els temps canvien, i l'Escola, com no podia ser d'altra manera, s´adequa, no sense esforç, a les noves circumstàncies que es plantegen al seu voltant. S'amplia el nombre d'alumnes i, en conseqüència, la quantitat de professors que col.laboren en la formació dels futurs músics.

En la dècada dels noranta, la Societat Unió Musical d´Alcoi, encapçalada per N´ Ernest Llorens Climent a la Presidència i per En Josép Miquel del Valle Galvañ a la Direcció Artística, emprèn un nou projecte de societat musical, il.lusionant i ambiciós, que afavorirà una reconversió i reestructuració de l'Escola de Música en totes les seues vessants (administrativa, organitzativa i pedagògica), amb nous criteris educatius fonamentats en paràmetres de qualitat.

Aquest procés d'adequació culminarà l'any 2003, que el nostre centre s'inscriu en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana, secció Escoles de Música.

En l'actualitat, la nostra Escola de Música manté viva la seua il.lusió per formar nous músics que desitgen formar part de la nostra banda de música, sense oblidar, com no podia ser d'altra manera, que l'educació musical no pot estar mai, ni deu, al marge de la formació integral de tots els seus alumnes.

Últimas noticias

Des de la Societat Unió Musical d'Alcoi anunciem que el proper dissabte 29 de desembre estarem junt al cantautor Dani Miquel a l'espectacle Musiqueries Simfòniques. Serà a les 19 hores al Teatre[...]
WhatsApp Image 2018-11-27 at 18.26.24

Recordeu que aquest dissabte tindrà lloc el primer concert de la Festivitat de Santa Cecília 2018. Serà a les 19:00 al Teatre Calderón Alcoi i, sota la batuta d'Iñaki Lecumberri Camps, interpretarem: - Andante y Polonesa, de[...]
46493038_2134104229946688_3817687354424950784_o

La primera vegada que la Unió Musical d'Alcoi va interpretar en públic Andante y Polonesa de Joan Cantó Francés va ser al Concert de Santa Cecilia de l'any 1961. Per aquelles dates les entitats musicals alcoianes festejaven individualment la[...]
IMG_2884